Virtuaalitreenit käynnistyivät heti poikkeustilan alettua
Julkaistu: 10.07.2020 00.00

Virtuaalitreenit käynnistyivät heti poikkeustilan alettua


Kun Suomen hallitus keväällä teki päätöksen poikkeustilasta, Peimari Unitedin kasvokkain tapahtuvat treenit päättyivät kesken hallikauden. Lyhyen ihmettelyn jälkeen seurassa käynnistettiin valmistelut harjoitusten toteuttamiseksi virtuaalisesti. Pilottikokeilu käynnistettiin ensin P08 joukkueessa ja viikon testaamisen jälkeen treenit alkoivat kaikilla juniorijoukkueilla ensin Teamsin ja myöhemmin Zoomin välityksellä.

”P08 joukkueenjohtaja teki ison työn, kun hankki teknisen alustan, järjesti teknisen valmiuden ja käynnisti treenit ja myös oli teknisenä tukihenkilönä kaikissa P08 treeneissä läsnä” kertoo päävalmentaja Tiago Santos.

”Oli erittäin tärkeää, että jojo piti jokaiseen pelaajaan ja vanhempiin koko eristyksen ajan yhteyttä ja tsemppasi pysymään mukana. Yhtään pelaajaa ei Korona -aikana menetetty, vaan kaikki palasivat treeneihin.”, jatkaa Santos tyytyväisenä.

”Virtuaaliset treenit kehittivät pelaajien teknisiä taitoja, koska treeneissä keskityttiin vain ja ainoastaan niihin. Kerrankin voitiin käyttää aikaa kunnolla teknisiin taitoihin. Taktisia pelitaitoja ei ole virtuaalisesti helppo valmentaa.” toteaa Santos.

Virtuaalitreenien lisäksi pelaajat saivat kuntoa ylläpitäviä haasteita ja moni aloittikin lenkkeilyn ja pyöräilyn kunnon kohottamista varten. Kun tilanne normalisoitui, niin kasvokkaisten treenien aloittaminen oli helppoa ja pelaajat olivat valmiimpia nopeasti alkaneeseen pelikauteen.

Seuran uusimmat

Peimari United – Paimion ja Sauvon alueella toimiva jalkapallon erikoisseura.